Kaart skigebieden Oostenrijk

Op zoek naar kaart skigebieden Oostenrijk? Met ruim 75% aan bergen, mooie skipistes en grote kans op sneeuw is Oostenrijk een geliefde bestemming voor de skivakantie. Een reliëfkaart van het Centraal-Europese land laat de hoogteverschillen zien en zo is makkelijk op te maken waar de hoogste bergen liggen. Op een kaart skigebieden Oostenrijk staan alle skibestemmingen. Per skigebied is er de mogelijk in te zoomen om zo een idee te krijgen van de sneeuwhoogtes en pistes. Een Oostenrijk kaart toont waar de Oostelijke Alpen lopen en geven zo een algemeen beeld van de oppervlakte en de keuze in skigebieden, terwijl gedetailleerde kaarten skigebieden Oostenrijk meer informatie geven over Tirol en met een plattegrond van Salzburg en omgeving heel specifiek de afstanden te bepalen zijn tussen verschillende skipistes.

Ligging skigebieden Oostenrijk

Het gebergte dat in Oostenrijk ligt, is onderdeel van de Oostelijke Alpen. De hoogste bergtop van de Oostenrijkse Alpen is de Grossglöckner van 3798 meter, gelegen in Hohe Tauern, in de regio’s Karinthië en Tirol. De regio Tirol, met zijn hoofdstad Innsbruck wordt goed bezocht door wintersporters. Tirol heeft meer dan 5100 kilometer aan skipistes en 1885 skiliften. In de zomer trekt het skigebied veel wandelaars aan. De deelstaat met ruim 700.000 inwoners wordt ook wel het hart van de Alpen genoemd en ligt in het westen van Oostenrijk, tegen de grens van Liechtenstein en in het oosten grenzend aan het Salzburgerland. Ook het Salzburgerland kent prachtige skigebieden, die allen staan aangegeven op de skigebieden kaart Oostenrijk. Het bijna 150.000 inwoners tellende Salzburg is een goede bestemming voor een dagtrip vanuit Tirol of het Salzburgerland.

Ontstaan skigebieden Oostenrijk

Het Oostenrijkse skitoerisme kwam tot bloei in de regio rond Arlberg op het grensgebied van de deelstaten Tirol en Vorarlberg. Ski pionier was Hans Schneider die in 1907 skileraar werd. 13 jaar later richtte hij ’s werelds eerste skischool op. Een soort skilift, de Fruni, werd bedacht in 1907. De Fruni was een gigantische slee waarin meerdere mensen konden worden vervoerd. Deze slee werd aangedreven door een motor. 33 jaar later konden toeristen voor het eerst gebruik maken van de skilift zoals we deze nu kennen. Ski Alberg, de verzamelnaam van alle pistes in dit skigebied Oostenrijk is nog steeds een erg populaire bestemming, maar de skipistes zijn niet echt geschikt voor beginners. Die kunnen terecht bij onder andere Kaprun in het Salzburgerland. Kaprun behoort ook tot één van de oudste Oostenrijkse skigebieden en heeft vele blauwe pistes.

Reistips Oostenrijk

Naast de vele wintersportactiviteiten bieden de skigebieden Oostenrijk ook bijzondere attracties en bezienswaardigheden:
• Ontdek de barokke stad Salzburg
• Bewonder de Swarovski kristallen in de Kristallwelten in Wattens
• Geniet van de culinaire hoogstandjes in het panoramarestaurant van de Olympische Innsbruck Berginsel
• Bezoek het Middeleeuwse stadje Lindau en het bloemeneiland Mainau
• Bekijk de dieren in het 750 meter hooggelegen Alpenzoo in Innsbruck

Reizen naar skigebieden in Oostenrijk

De skigebieden Oostenrijk zijn te bereiken met de auto, het vliegtuig, de trein en de bus. Een directe vlucht van Amsterdam naar Innsbruck duurt zo’n 1,5 uur en kost, bij vroeg boeken, zo’n €170,-. De trein of (auto)slaaptrein is een erg comfortabele optie. Er zijn verbindingen naar Innsbruck en Schwarzach, vanwaar makkelijk verder te reizen is naar de populaire skibestemmingen. De treinreis vanaf Amsterdam duurt circa 10 uur en kan, bij vroeg boeken al vanaf €30,- per enkele reis. Oostenrijkse skibestemmingen zijn ook per auto of per bus te bereiken. Vanaf Utrecht is de reistijd naar Tirol zo’n 9 uur. Voor de reis per auto is in Oostenrijk een autovignet nodig. Per bus kunt u op een goedkope manier uw skibestemming bereiken.