Landkaart Oostenrijk

Landkaart Oostenrijk nodig? Oostenrijk kent een goede infrastructuur. Deze is in beeld gebracht op een landkaart Oostenrijk. Het wegennet met de vele snelwegen en provinciale wegen die op de kaart staan aangegeven maken het eenvoudig de route naar de vakantiebestemming uit te stippelen. Het Alpenland kent 21 tunnels en meer dan 100 bergpassen, welke terug te vinden zijn op de landkaart. Oostenrijk is goed te bereiken en te bereizen per trein. Het gehele spoorwegnet met alle spoorlijnen en –verbindingen vindt u op de landkaart Oostenrijk. Meer gedetailleerde kaarten als de skigebieden Oostenrijk kaart en de plattegrond van Wenen geven u specifiekere informatie over openbaar vervoer en lokale wegen.

Wegenkaart Oostenrijk

De wegen die het meest opvallen op de landkaart Oostenrijk zijn de Europese wegen of nationale snelwegen. Dit zijn de wegen met de E-nummers, A-nummers en S- nummers. E staat daarbij voor Europa, A voor autobahn en S voor Schnellstrasse. Veel snelwegen zijn tolwegen. Op de wegenkaart Oostenrijk is te zien dat de laagste A-nummers te vinden zijn rondom de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hoe dichter de Autobahn zich bevindt bij de westerse en zuidelijke grens, hoe hoger de nummers.

Met de auto naar Oostenrijk

Reizen per auto naar Oostenrijk is relatief veilig en makkelijk. De wegen zijn in goede staat. Een landkaart Oostenrijk is goed te gebruiken als routeplanner. Een veel gebruikte route naar de wintersportbestemmingen in Oostenrijk is via de Duitse plaats München. U gaat dan via de A8 en A12 de Alpen in. De route via het Duitse Ulm en Memmingen leidt via de A7 naar de Fernpass. Ook van Memmingen naar Bregenz via de Pfandertunnel is voor vele bezoekers aan de Voralberg een bekende route. Voor de lokale wegen in de regio’s kunt u het beste een skigebieden Oostenrijk kaart gebruiken.

Verplichte items autoreis Oostenrijk

Wanneer u naar Oostenrijk reist met de auto vergeet u dan, naast de landkaart, vooral niet:
• Het autobahnvignet, dat verplicht is in Oostenrijk. Er wordt regelmatig gecontroleerd, ook bij de toegangswegen
• Te controleren of uw auto de juiste banden heeft voor het seizoen waarin u reist
• Een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in de auto te bewaren
• Een extra bril mee te nemen als in uw rijbewijs staat dat u brildragend bent
• Dat u naast het vignet ook nog voor bepaalde wegen extra tol moet betalen

Spoorwegennet Oostenrijk

Met de trein naar en in Oostenrijk reizen is erg aangenaam. Het landschap in het Alpenland leent zich uitstekend voor een treinreis. Op de landkaart heeft u een goed overzicht van de spoorwegverbindingen en de connecties tussen de verschillende bestemmingen in Oostenrijk. Wanneer u per trein reist naar Oostenrijk, dan zult u hoogstwaarschijnlijk de route München- Innsbrück nemen, die op deze spoorwegenkaart Oostenrijk zichtbaar is. De route naar Wenen gaat, zoals te zien is via Frankfurt in Duitsland, langs Salzburg.