Vliegvelden Oostenrijk kaart

Vliegvelden Oostenrijk kaart nodig? Oostenrijk heeft zes luchthavens verspreid over het land. Waar deze precies liggen is te zien op de vliegvelden Oostenrijk kaart. Deze kaart is geschikt om te gebruiken bij het boeken van een reis naar het Alpenland. Zo is eenvoudig te zien welke Oostenrijkse vliegvelden in de buurt liggen van uw favoriete vakantiebestemming. Ook de afstand is makkelijk af te lezen van de vliegvelden Oostenrijk kaart. Als u weet hoeveel kilometer het vliegveld ligt vanaf uw accommodatie, kunt u ook eenvoudig een inschatting maken van de tijd die nodig is om de plek in Oostenrijk te bereiken. Eenmaal op het Oostenrijkse vliegveld aangekomen, dan kunt u gebruik maken van de algemene Oostenrijk landkaart of de skigebieden Oostenrijk kaart.

Kaart vliegveld Wenen naar centrum

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen ligt in het oosten van het land. Het heeft zijn eigen luchthaven, dat op circa 19 km van het centrum ligt. Er zijn diverse manieren om van het internationale vliegveld naar het centrum van Wenen te gaan. De goedkoopste manier is met de Schnellbahn. Deze trein heeft een aantal haltes voor het Wien Mitte bereikt. De reis duurt ongeveer een half uur en kost rond de €4,-. De eenvoudigste, maar ook de duurste manier, is een taxirit. Voor rond de €30,- rijdt de taxi u naar Wenen centrum. De speciale City Airport Train doet er iets meer dan een kwartier over om in het centrum te komen. Een retourticket kost €17,-. Voor €13,- is er een retourticket naar centrum met de airportbus.

Vliegvelden skigebieden Oostenrijk

De luchthavens van Salzburg en Innsbruck zijn veelgebruikte vliegvelden om de wintersportgebieden in Oostenrijk te bereiken. Op Salzburg vliegveld zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Zo kunt u al binnen een kwartier op de piste van Berchtesgadener Land of Marktschellenberg staan en bereikt u Gadstein in een uur. Innsbruck, hoofdstad van de wintersportregio Tirol, staat duidelijk aangegeven op de skigebieden Oostenrijk kaart. Op de vliegvelden Oostenrijk kaart is daarnaast ook te zien hoe ver de luchthaven van Innsbruck ligt vanaf de skibestemmingen. De Olympia Skiwelt Innsbruck is uitermate populair. De skipistes liggen hier op minder dan een half uur van het vliegveld. Aangenaam is ook de korte afstand naar het centrum van Innsbruck.

Reistips

Ieder vliegveld in Oostenrijk ligt in de buurt van een leuke attractie of mooie bezienswaardigheid:
• Vliegveld Wenen: een uitstapje naar Schloss Schönbrunn
• Vliegveld Salzburg: wandelen door de geboortestad van Mozart
• Vliegveld Innsbruck: een uitgebreide kennismaking met de Tirolse cultuur en tradities
• Vliegveld Graz: een bezoek aan de zoutmijnen in Altaussee
• Vliegveld Linz: technologische hoogstandjes in het Ars Electronica Center in Linz
• Vliegveld Klagensfurt: met de boot naar de verschillende eilandjes in de Wörthersee

Wist u dat?

• Vliegveld Klagensfurt was de belangrijkste luchthaven van Oostenrijk tot WOII
• De luchthaven van Wenen heeft de hoogste verkeerstoren van Europe: deze is 105m hoog.
• Vliegveld Wenen had in 2014 bijna 22.500.000 passagiers.
• Na Wenen airport heeft Linz het grootste vliegveld wat betreft het vrachtvervoer.
• Het vliegveld van Salzburg is vernoemd naar de componist Mozart, die geboren is in deze stad.